Konya Teknokent’in TÜBİTAK 1702 kapsamında kazandığı ve ticarileştirilen büyük projesi Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Metin AKSOY tarafından imza altına alındı.
Selçuk Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Konya Teknokent, Üniversite-Sanayi iş birliğine örnek olacak büyük bir projeye imza attı. “Dental ve Ortopedik İmplant Yüzeylerinin Organik Biyoaktif Materyalle Kaplanması” başlıklı proje TÜBİTAK 1702 Yenilik Destek Programı kapsamında ödüle layık görüldü. Prof. Dr. Ercan DURMUŞ ve Prof. Dr. İlhami ÇELİK tarafından Konya Teknokent bünyesinde geliştirilen proje, DOME (Değirmenci Otomotiv ve Metal Endüstri AŞ) firması tarafından da devralındı.
Selçuk Üniversitesi Senato Salonunda düzenlenen törende, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Metin AKSOY, Konya Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr.Mehmet HAMURCU, Proje Sahipleri Prof.Dr.İlhami ÇELİK ve Prof.Dr.Ercan DURMUŞ ile DOME firması Yönetim Kurulu Başkanı İrfan USTA hazır bulundu.
Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin AKSOY, Selçuk Üniversitesi olarak üniversite-sanayi iş birliği doğrultusunda büyük bir projeyi kazanmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. “Selçuk Üniversitesinin tarihi açısından önemli bir günü yaşıyoruz. Selçuk Üniversitesi tarihinde TÜBİTAK 1702 Yenilik Destek Programı kapsamında bir proje bugüne kadar hiç kazanılmadı. Bir ilki yaşıyoruz. Bu anlamda sevinçliyiz, gururluyuz. İnşallah önemli bir dönüm noktası olur bu proje. Bu kapsamda bu projeyi hazırlayan hocalarımız Prof. Dr. İlhami ÇELİK ve Prof. Dr. Ercan DURMUŞ’u ve Konya Teknoekent proje ekibini tebrik ediyorum. Veteriner Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesinden iki hocamızın çalışmalarıyla bir ürünü ortaya çıkarması ve Konya Teknokent’in bunu sanayiyle buluşturması çok kıymetli. Bu tür büyük projeleri yapabilecek nitelikte bir üniversiteyiz. Bu proje sayılarımızı daha da artırmak için çalışıyoruz. Hem üniversitemize hem de şehrimize katma değer kazandıracak her projenin destekçisi olmaya devam ediyoruz. Akademi ile sektörel iş birliğinin her alanda artmasının önemli olduğu bir çağda yaşıyoruz. Selçuk Üniversitesi olarak kendimizi her alanda yeniliyoruz. Her fakültemizi daha iddialı hale getirmek için hocalarımızla birlikte yoğun çalışıyoruz” diye konuştu.
Konya Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Hamurcu “Selçuk Üniversitesi ve Konya Teknokent olarak TÜBİTAK 1702 Yenilik Destek Programı kapsamında yaptığımız proje ile bir ilki başardık. TÜBİTAK 1702 Yenilik Destek Programı çerçevesinde desteklenmeye hak kazanan 11 proje bulunuyor. Anadolu üniversiteleri arasında sadece Selçuk Üniversitesi bu başarıyı elde etti. Bu anlamda çok önemli bir başarıya imza attık. Proje sahibi hocalarımıza ve projenin ticarileşmesini devralan DOME firmasına çok teşekkür ederiz. Üniversitemizin puanı anlamında patentlerin ticarileşmeye dönüşmesi önemli. Biz de bu konuya odaklandık. Projeleri ticarileştirme aşamasına geçirmek için çalışıyoruz. Ticarileşme geleceğimiz için önemli. Gençlerimiz için önemli. Akademisyen hocalarımızın sektöre bu tür projelerle katkısı artarak devam edecek. Konya Teknokent olarak bunun bilinciyle çalışıyoruz. Bizlere desteklerinden dolayı sayın rektörümüze ve ekibine çok teşekkür ederiz. Daha fazla proje için ekip olarak çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.
Konuşmaların ardından Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Konya Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Hamurcu, SÜ Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ercan Durmuş, SÜ Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhami Çelik ve DOME Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Usta, iş birliği protokolünü imzaladı.